Οι εγγραφές για τους/τις μαθητές/τριες της Α΄ Δημοτικού θα πραγματοποιούνται από 15-30 Μαΐου 2020. (Ωράριο Εγγραφών: 9:00π.μ-12:00μ.μ).

 

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά εγγραφής

 • Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση. (Συμπληρώνεται και υπογράφεται στη δεύτερη σελίδα).
 • Αποδεικτικό στοιχείο διαμονήςαπό το οποίο προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή/τριας. π.χ. λογαριασμός ρεύματος, νερού.
 • Βεβαίωση φοίτησης νηπιαγωγείου. (Παραλαμβάνεται από το νηπιαγωγείο που είναι γραμμένος/η ο/η μαθητής/τρια.)
 • Φωτοτυπία βιβλιαρίου υγείας. Η σελίδα στην οποία αναγράφεται το όνομα του/της μαθητή/τριας και οι δύο τελευταίες σελίδες που φαίνονται τα εμβόλια που έχουν γίνει. (Προσκομίζεται και το βιβλιάριο για διασταύρωση)
 • Ατομικό Δελτίο Υγείας συμπληρωμένο από Παιδίατρο. Το ΑΔΥΜ είναι απαραίτητο έγγραφο για τη συμμετοχή του/της μαθητή/τριας στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Μπορεί να προσκομιστεί και τον Σεπτέμβριο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
 • Αίτηση για εγγραφή στο ολοήμερο πρόγραμμα, αν ο γονέας- κηδεμόνας επιθυμεί ο/η μαθητής/τρια να παρακολουθήσει το πρόγραμμα του Ολοήμερου.
 • Βεβαιώσεις εργασίας και των δυο γονέων ή κάρτας ανεργίας . (Εφόσον κατατεθεί αίτηση εγγραφής για το Ολοήμερο. )

 

Διαδικασία Εγγραφής

Τα έντυπα εγγραφής που πρέπει να συμπληρωθούν, θα βρίσκονται στην ιστοσελίδα του σχολείου από 15-5-2020 καθώς και το σχετικό έγγραφο με τα όρια του 7ου Δημοτικού Σχολείου.
Όσοι γονείς - κηδεμόνες επιθυμούν, μπορούν να κατεβάσουν από την ιστοσελίδα τα σχετικά έγγραφα και να τα προσκομίσουν συμπληρωμένα στο σχολείο (μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά) για να πρωτοκολληθεί η αίτηση-δήλωση εγγραφής.
Σε αντίθετη περίπτωση ο γονέας/κηδεμόνας προσέρχεται στο σχολείο και παραλαμβάνει τα απαιτούμενα προς συμπλήρωση έντυπα σε φάκελο. Τα συμπληρώνει, τα υπογράφει εκτός σχολείου και τα καταθέτει μαζί με τα υπόλοιπα απαιτούμενα δικαιολογητικά εγγραφής που πρέπει να έχει μαζί του. (Το ΑΔΥΜ μπορεί να προσκομισθεί το Σεπτέμβριο).
Προκειμένου να αποφευχθούν άσκοπες μετακινήσεις, σας γνωρίζουμε ότι δεν θα πραγματοποιείται καμιά εγγραφή χωρίς την προσκόμιση όλων των δικαιολογητικών που απαιτούνται.
Τα προσκομισθέντα δικαιολογητικά θα ελέγχονται ως προς την εγκυρότητα και την ορθή συμπλήρωσή τους και θα δίδεται αριθμός πρωτοκόλλου.
Δίνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής της Αίτησης-Δήλωσης στο e- mail του σχολείου: mail@7dim-gerak.att.sch.gr.
Για να ολοκληρωθεί η εγγραφή θα πρέπει να προσκομιστούν και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά στο σχολείο (εκτός του ΑΔΥΜ).
Τα έγγραφα δεν θα συμπληρώνονται στο σχολείο. Μπορείτε για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις να απευθύνεστε τηλεφωνικά στη διεύθυνση του σχολείου (Τηλ.: 2106618649)
Κατά την προσέλευση στο σχολείο για την παραλαβή ή κατάθεση δικαιολογητικών θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες του ΕΟΔΔΥ (τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας, χρήση αντισηπτικού).
 
Επισυνάπτονται:
 1. Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση
 2. Έντυπο Ατομικού Δελτίου Υγείας
 3. Αίτηση για εγγραφή στο ολοήμερο
 4. Λίγα λόγια για το Ολοήμερο Πρόγραμμα 2020-2021
 5. Όρια σχολείων Δήμου Γέρακα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗΝ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

 

Οι εγγραφές για τους/τις μαθητές/τριες της Α΄ Δημοτικού θα πραγματοποιούνται από 1 έως 20 Μαρτίου 2021. (Ωράριο Εγγραφών: 12:00π.μ-14:00μ.μ).

 

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά εγγραφής

 • Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση. (Συμπληρώνεται και υπογράφεται στη δεύτερη σελίδα).
 • Αποδεικτικό στοιχείο διαμονής από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή/τριας. π.χ. λογαριασμός ρεύματος ή νερού.
 • Βεβαίωση φοίτησης νηπιαγωγείου. (Παραλαμβάνεται από το νηπιαγωγείο που είναι γραμμένος/η ο/η μαθητής/τρια.)
 • Φωτοτυπία βιβλιαρίου υγείας. Η σελίδα στην οποία αναγράφεται το όνομα του/της μαθητή/τριας και οι δύο τελευταίες σελίδες που φαίνονται τα εμβόλια που έχουν γίνει. ( Θα προσκομιστεί και το βιβλιάριο υγείας για διασταύρωση)
 • Ατομικό Δελτίο Υγείας συμπληρωμένο από Παιδίατρο. Το ΑΔΥΜ είναι απαραίτητο έγγραφο για τη συμμετοχή του/της μαθητή/τριας στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Μπορεί να προσκομιστεί και τον Σεπτέμβριο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
 • Αίτηση για εγγραφή στο ολοήμερο πρόγραμμα και στην Πρωινή Ζώνη, αν ο γονέας- κηδεμόνας επιθυμεί ο/η μαθητής/τρια να παρακολουθήσει το πρόγραμμα του Ολοήμερου.

 

Διαδικασία Εγγραφής

 1.       Τα έντυπα εγγραφής που πρέπει να συμπληρωθούν, θα βρίσκονται στην ιστοσελίδα του σχολείου από 1-3 -2021 καθώς και το σχετικό έγγραφο με τα όρια του 7ου Δημοτικού Σχολείου. Όσοι γονείς - κηδεμόνες επιθυμούν, μπορούν να κατεβάσουν από την ιστοσελίδα τα σχετικά έγγραφα να τα συμπληρώσουν και να τα προσκομίσουν στο σχολείο (μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά) για να πρωτοκολληθεί η αίτηση-δήλωση εγγραφής.
 2. Ο γονέας/κηδεμόνας προσέρχεται στο σχολείο και παραλαμβάνει τα απαιτούμενα προς συμπλήρωση έντυπα σε φάκελο. Τα συμπληρώνει, τα υπογράφει εκτός σχολείου και τα καταθέτει μαζί με τα υπόλοιπα απαιτούμενα δικαιολογητικά εγγραφής που πρέπει να έχει μαζί του. (Το ΑΔΥΜ μπορεί να προσκομισθεί το Σεπτέμβριο).Προκειμένου να αποφευχθούν άσκοπες μετακινήσεις, σας γνωρίζουμε ότι δεν θα πραγματοποιείται καμιά εγγραφή χωρίς την προσκόμιση όλων των δικαιολογητικών που απαιτούνται. Τα προσκομισθέντα δικαιολογητικά θα ελέγχονται ως προς την εγκυρότητα και την ορθή συμπλήρωσή τους και θα δίδεται αριθμός πρωτοκόλλου.
 3. Δίνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής της Αίτησης-Δήλωσης και των δικαιολογητικώνστο e- mail του σχολείου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..Για να ολοκληρωθεί η εγγραφή θα πρέπει να προσκομιστούν τα πρωτότυπαδικαιολογητικά στο σχολείο (εκτός του ΑΔΥΜ).

Δεν θα επιτραπεί η συμπλήρωση εντύπων στο σχολείο. Για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις να απευθύνεστε τηλεφωνικά στη διεύθυνση του σχολείου (Τηλ.: 2106618649)

Κατά την προσέλευση στο σχολείο για την παραλαβή ή κατάθεση δικαιολογητικών θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες του ΕΟΔΔΥ (τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας, χρήση αντισηπτικού).

 

 

Επισυνάπτονται

 1. Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση
 2. Έντυπο Ατομικού Δελτίου Υγείας
 3. Αίτηση για εγγραφή στο Ολοήμερο Πρόγραμμα 2020 - 2021
 4. Λίγα Λόγια για το Ολοήμερο Πρόγραμμα 2020 - 2021
 5. Όρια Σχολίων Δήμου Γέρακα

 

Αγαπητοί γονείς και αγαπητά μας παιδιά,

εδώ (οι γονείς) και εδώ (τα παιδιά) θα βρείτε ενδιαφέρουσες οδηγίες για όσα δεν πρέπει να ξεχνάμε για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και το σχολείο!

Τονίζουμε ιδιαίτερα την υγιεινή των χεριών και τη σωστή εφαρμογή της, με πλύσιμο με νερό και σαπούνι ή με τη χρήση αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος!

Αγαπητοί Γονείς,

Διαβάστε παρακαλώ την επιστολή του Υπουργείου Παιδείας στην οποία διευκρινίζεται ο τρόπος που θα συγκροτηθούν τα τμήματα/υποτμήματα των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2020-2021.

Σύμφωνα με το με αρ.11/4-5-2020 απόσπασμα Πράξης της Επιστημονικής Επιτροπής Πρότυπων & Πειραματικών Σχολείων (Ε.Ε.Π.Π.Σ.), σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:
 

Εισαγωγή μαθητών/-τριών στα Πρότυπα Γυμνάσια

Η εισαγωγή των μαθητών/-τριών στα Πρότυπα Γυμνάσια θα γίνει με δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων την 29η Ιουνίου. Με την εν λόγω διαδικασία οι μαθητές/-τριες αξιολογούνται σε δεξιότητες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Δημοτικό Σχολείο, σχετικές με την κατανόηση κειμένων της Ελληνικής Γλώσσας και τα Μαθηματικά.
Ειδικότερα:

 • Στην Κατανόηση Κειμένων Ελληνικής Γλώσσας ελέγχονται οι ικανότητες των μαθητών/-τριών στην κατανόηση γραπτών κειμένων ποικίλων ειδών και περιεχομένου (λογοτεχνικά κείμενα, απλά άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών, πολυτροπικά κείμενα κ.λπ.) καθώς και στη χρήση βασικών γραμματικών και συντακτικώνφαινομένων.
 • Στα Μαθηματικά ελέγχονται οι ικανότητες των μαθητών/-τριών στην κατανόηση και στην επίλυση προβλημάτων, κυρίως της καθημερινήςζωής.
Θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι δεν ορίζεται εξεταστέα ύλη και δεν ελέγχονται γνώσεις, οι οποίες προϋποθέτουν απομνημόνευση. Επίσης οι μαθητές/-τριες δεν απαιτείται να μελετήσουν πρόσθετη ύλη για να προετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους στη εν λόγω δοκιμασία. Όσα ήδη γνωρίζουν και έχουν αφομοιώσει από τη φοίτησή τους στο Δημοτικό Σχολείο αρκούν για τη επιτυχή συμμετοχή τους.
Η πραγματοποίηση της εξέτασης θα γίνει με ευθύνη της Ε.Ε.Π.Π.Σ.. Τα θέματα και των δύο γνωστικών πεδίων (Κατανόηση Κειμένων Ελληνικής Γλώσσας και Μαθηματικά) θα είναι ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και οι απαντήσεις θα σημειώνονται σε ειδικό απαντητικό φύλλο, το οποίο θα αποσταλεί στα σχολεία από την Ε.Ε.Π.Π.Σ.
Για την καλύτερη ενημέρωση των μαθητών/-τριών, των γονέων και κηδεμόνων καθώς και των εκπαιδευτικών, σχετικά με το χαρακτήρα και το είδος των εξεταζομένων γνωστικών πεδίων, θα ανακοινωθούν ενδεικτικά θέματα εντός του τελευταίου δεκαήμερου του Μαΐου. Η υποβολή των αιτήσεων για συμμετοχή των μαθητών/-τριών στη δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων θα γίνει μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας και εντός προθεσμίας που θα ορισθεί.