Το Σχολείο μας συμμετέχει στον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης, που ξεκίνησε για όλα τα δημόσια Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Παλλήνης (15 συνολικά), με στόχο την ευαισθητοποίηση και επιβράβευση της Σχολικής Κοινότητας σε θέματα ανακύκλωσης.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Για να δείτε την επίδοση του Σχολείου μας πατήστε πάνω στην παρακάτω εικόνα.

FG 13 3 2017 poster 800

 

2017 dentist

Την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017, έγινε οδοντιατρικός έλεγχος για τους μαθητές της Α' δημοτικού από το οδοντιατρικό τμήμα του Κέντρου Υγείας Σπάτων.

Οι οδοντίατροι του Κέντρου Υγείας έδωσας συμβουλές και υποδείξεις στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας για τη στοματική υγιεινή.

Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε σεμινάριο πρώτων βοηθειών στο χώρο του Σχολείου. Το σεμινάριο έγινε από την εταιρία First Aid Athens με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας.

FAA p1

6 Μαρτίου- “BullingDay

Τη Δευτέρα 7 του Μάρτη και μετά το πρώτο διάλειμμα η αυλή γίνεται στασίδι και οι μαθητές παίρνουν το λόγο. Μοιραζόμαστε ιδέες και μεγαλόσχημα συνθήματα, μηνύματα που αφορούν την αγάπη, την κατανόηση, την αλήθεια. Κανένα παιδί δε θέλει να νιώθει φόβο στο σχολείο. Κάθε γονιός θέλει να ξέρει ότι το παιδί του είναι ασφαλές στο σχολειό που πάει. Κάθε δάσκαλος που σέβεται τον εαυτό του θέλει τα παιδιά να είναι ασφαλή και χαρούμενα υπό την επίβλεψη και καθοδήγησή του. Δίνουμε όλοι έναν καθημερινό και κοπιαστικό αγώνα γιατί η θεωρία είναι πάντα πιο εύκολη κι απλή από την πράξη. Όμως τα παιδιά τραγουδούν κι αυτό είναι που αξίζει:

«Όχι, λέμε στη βία!

Όχι και στους ψευτόμαγκες!

Όχι στην κοροϊδία!

Όχι στον τσαμπουκά!

Στην αγάπη λέμε ναι!

Στην ειρήνη λέμε ναι!

Στη φιλία λέμε ναι!

Στην κατανόηση ναι…!»

«Τα δέντρα της αυλής μας»

Η άνοιξη φτερουγίζει στην πόρτα της τάξης μας κι εμείς αποφασίσαμε να γνωρίσουμε καλύτερα τους αφανείς ήρωες της αυλής μας: τα δέντρα.

Η α’ περιήγηση περιλάμβανε τη «Γνωριμία». Συστηθήκαμε και με σεβασμό κόψαμε ένα μικρό κλαδάκι για να το παρατηρήσουμε στην τάξη και να φτιάξουμε ένα μικρό φυτολόγιο.

Η β’ φάση περιέλαβε τη δημιουργία χαριτωμένων ταυτοτήτων από τα παιδιά για το κάθε δέντρο. «Είμαι η μουριά. Είμαι φυλλοβόλο.»

Τα ονόματα μερικών δέντρων (φλαμουριά, χαρουπιά, ευκάλυπτος) φάνηκαν δύσκολα για τα γενναία πρωτάκια που φέτος ξεκίνησαν το επίσημο ταξίδι στη χώρα της γραφής.

Δύσκολοι κι οι κόμποι γύρω από τους κορμούς για να κρεμάσουμε τα πλαστικοποιημένα καρτελάκια μας. Ευτυχώς η αλληλοβοήθεια το έκανε ξεχωριστή εμπειρία!

P1170039        

P1170042  

    P1170196